Bouwkundig toezichthouder

Jeroen van Rooij

In dienst sinds: 2022

Expertises

  • Overall projectmanagement en advies
  • Technische omschrijving
  • Prijs- & contractvorming
  • Kwaliteitstoezicht
  • Technische inspectie
  • Onderhoudsadvies
Richard Strauss

Jeroen aan het woord:

‘Als vliegtuigbouwkundig ingenieur ben ik mijn loopbaan begonnen bij Airbus in Hamburg. Na een tussenstap in de IT als software tester ben ik werkzaam geweest bij Sagem in Parijs waar de eerste drone-systemen voor de Nederlandse landmacht werden ontwikkeld. Tot mijn taken behoorden het onderhoud, het testen en de kwaliteitsborging (FAT’s en SAT’s) van het gehele systeem. 

Na diverse technisch commerciële- en managementfuncties heb ik besloten om letterlijk het roer om te gooien en een vakantieverblijf te gaan bouwen in de Oegandese jungle. Daar heb ik met mijn Keniaanse vrouw een gezin met 4 kinderen gesticht. Het volledig ontwerpen en bouwen van mijn bedrijf vond ik erg leuk, waardoor ik eigenlijk constant wel ergens iets aan het bij- of verbouwen was.

 Voor de toekomst van onze kinderen zijn we teruggekeerd naar Nederland. Na een aantal functies als werkvoorbereider en projectmanager in de installatietechniek en machinebouw heb ik mijn bouwkundige kennis verder uitgebouwd en heeft Facta mij nu het vertrouwen gegeven om als bouwkundig toezichthouder aan de slag te gaan.’