Senior Projectmanager

Leon van de Sande

In dienst sinds: 2023

Expertises

  • Overall projectmanagement en advies
  • Programma van Eisen
  • Technische omschrijving
  • Prijs- & contractvorming
  • Directievoering
Frank Verspaandonk

Leon aan het woord:

‘In 1981 geboren in Eindhoven en getogen in Bladel. Als kind was ik al gefascineerd door de bouw: druk met mijn Lego, mijn vader helpen met klussen of buiten de grote machines bewonderen op de bouwplaats in de buurt. Het was dan ook geen verrassing dat ik Bouwkunde ging studeren aan de TU/e. Ik studeerde af in de richting Construction Technology en vulde dat aan met Technisch Management.

Mijn afstudeerplek werd mijn eerste werkgever, een aannemer in Eindhoven. Hier ben ik begonnen als Werkvoorbereider en heb ik meegewerkt aan een aantal iconische gebouwen zoals De Lichttoren en Hartje Eindhoven. Om meer kennis en ervaring op te doen op het gebied van projectmanagement en complexe bouwprojecten heb ik tussendoor een overstap gemaakt om later weer terug te keren naar Eindhoven.

Om me nog verder te kunnen ontwikkelen besloot ik eind 2023 de switch te maken van de aannemerij naar FACTA Bouwmanagement. Hier vind ik mijn uitdaging in de complexere projecten en het ondernemerschap binnen mijn rol als Senior Projectmanager. Ik ben net als FACTA pragmatisch, resultaatgericht en hecht groot belang aan een optimale samenwerking met alle betrokken partijen.

Thuis in Bladel worden ook de handen uit de mouwen gestoken. Mijn vriendin Barbara en ik vinden het leuk om samen te klussen en in de tuin bezig te zijn. Om in beweging te blijven ga ik graag mountainbiken in het bos (bij goed weer) en naar de sportschool. Thuis kun je me vinden achter de PlayStation en ben ik nog altijd druk met mijn Lego.’